Am intrat în posesia unei broșuri apărute în 1946, care se ocupă de terfelirea liberalilor și țărăniștilor acelor vremuri, cu Brătianu și Maniu în frunte. Broșura are 40 de pagini și nu conține nicio informație privind autorul textelor și imprimeria. Titlul ei - „Maniu și Brătianu dușmanii păcii, dușmanii prieteniei dintre popoare”.
Un blog pentru linistea adultilor
Totalul afișărilor de pagină
sâmbătă, 9 decembrie 2017
sâmbătă, 25 noiembrie 2017
Teste cu draci
ÎNTREBĂRI TEST
1. Păcătoşii sunt aruncaţi în focul iadului:
a. Când
mor.
b. La sfârşitul lumii.
c. De către diavol.
b. La sfârşitul lumii.
c. De către diavol.
2. Răsplata pe care cei păcătoşi o vor primi în focul iadului este:
a. Moartea.
b. Chinul veşnic.
c. Că vor fi veşnic torturaţi de diavol, care este reponsabil.
b. Chinul veşnic.
c. Că vor fi veşnic torturaţi de diavol, care este reponsabil.
luni, 18 septembrie 2017
Despre multe feluri de plăcinte (Ultima parte)
O altă mâncare ce se face din
carne tocată este „musacaua”, dar fără orez. Musaca se face din pătlăgele vinete,
din bostănei etc. Pătlăgelele sau bostăneii, după ce s-au tăiat felii, se bat
în făină şi se prăjesc în unt. Carnea tocată, de asemenea, se prăjeşte şi, puindu-se
un rând de pătlăgele şi un rând de carne, ceapă prăjită, se toarnă zamă de
carne sau numai apă şi se lasă se scadă. Pătlăgelele se fac şi împănate cu
usturoi, fără carne. Din carne tocată, cu ou, ceapă, pâine muiată, se fac şi
„piftelele cu sos”. Acestea se formează rotunde, mici, se bat în făină şi se prăjesc.
Apoi, adăugând un sos rumen de făină şi dându-se zamă de carne, frunză de
dafin, piper întreg şi oţet, fierb până scad. Din aceeaşi carne se fac „pârjoale sau şniţele”, dar bătute în posmag. Acestea se servesc la urma mesei.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)